Experiență profesională

Cu o experiență profesională neîntreruptă de 30 de ani în domeniul dreptului, Cătălin Predoiu este un jurist și avocat consacrat, cu o vastă practică în domeniul dreptului societar, contractual, administrativ, internațional public și privat, precum și în domeniul  legislativ. În primii 15 ani de carieră avocațială, Cătălin Predoiu a dezvoltat și o solidă practică în domeniul litigiilor civile și arbitraj comercial internațional.

Practica avocațială a fost susținută în paralel și de o îndelungă activitate academică, timp de 15 ani, Cătălin Predoiu a predat dreptul comercial la Facultatea de Drept din Universitatea București, fiind autor a mai multor studii și articole de specialitate, deținând din 2004 titlul de doctor în drept summa cum laude, pentru o cercetare în domeniul dreptului societar bancar. Cătălin Predoiu deține și o serie de distincții pentru publicațiile de specialitate, între care și Premiul ”Simion Bărnuțiu” acordat de Academia Română în 2003.

Pe lângă practica sa avocațială, Cătălin Predoiu deține și o vastă experiență în proiectele guvernamentale și parlamentare, ca fost membru al mai multor cabinete guvernamentale, în calitate de fost ministru de justiție și ministru interimar al afacerilor externe.

Cătălin Predoiu are o îndelungată experiență în calitate de coordonator de practică avocațială, a fost co-fondator și asociat coordonator al societăților de avocați ”Racoți – Predoiu” (1995 – 2007), ”Zamfirescu Racoți Predoiu” (www.zrvp.ro, 2007 – 2008) și ”Stoian Predoiu” (www.stoianpartners.com, 2016 – 2019).

Print Friendly, PDF & Email