UPDATE Cătălin Predoiu, desemnat candidat pentru funcția de premier al ACL

Agerpres

Biroul Politic National comasat PNL-PDL a decis, luni, desemnarea democrat-liberalului Catalin Predoiu drept candidat pentru functia de premier al Aliantei Crestin Liberale, a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul reuniunii.

‘Asa cum am hotarât, inclusiv prin protocolul de fuziune, (…) l-am desemnat pe domnul Catalin Predoiu ca si prim-ministru desemnat al aliantei noastre, al partidului nostru. Am convingerea ca vom putea construi alaturi de dânsul, de dumneavoastra, de noi toti ceilalti cel mai puternic partid de centru-dreapta din România. Asa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD, si asta este important, ci pentru a fi vehiculul în stare, în sfârsit, sa promoveze valorile noastre’, a declarat Vasile Blaga.

Copresedintele ACL a subliniat ca ziua desemnarii tandemului Iohannis-Predoiu este una importanta pentru alianta si pentru noul PNL. ‘Facem un pas mare spre câstigarea alegerilor prezidentiale din toamna. Astazi ne-am desemnat candidatul pentru functia de presedinte al României’, a spus Blaga. Vasile Blaga a punctat ca desemnarea candidatului ACL pentru alegerile prezidentiale nu a fost una usoara si ca PDL si PNL au avut de ales între doi candidati cu potential deosebit, cu calitati deosebite.

‘Aceasta desemnare este una politica, este o asumare politica, pentru ca despre asta este vorba, chiar daca la baza lor au stat analize sociologice serioase. Va garantez, domnule presedinte Iohannis, de astazi candidatul nostru pentru functia de presedinte, ca în spatele dumneavoastra se vor alinia sutele de mii de militanti ai Aliantei Crestin liberale. (…) Împreuna suntem puternici, împreuna avem jumatate din administratia acestei tari, nu am avut-o niciodata, nici în 2004, pentru ca eu, asa cum am pornit alaturi de dumneavoastra, de domnul Antonescu, de toti ceilalti colegi cu mare încredere aceasta constructie (…), cred în fiecare ales al nostru, cred în aceasta coloana vertebrala care, sigur, sunt primarii, presedintii de consilii judetene, parlamentarii, extrem de importanti într-o batalie electorala. Dar mai ales cred în sutele si sutele de mii de militanti pe care-i avem împreuna’, a mai declarat copresedintele ACL.

Blaga a adaugat ca batalia electorala pentru prezidentiale nu va fi una usoara, avându-l ca adversar pe Victor Ponta.

‘De partea cealalta îl avem pe Victor Ponta, pe care-l vedem zi de zi, care nu face altceva decât sa ne demonstreze ca vrea sa fuga din functia de prim-ministru, neavând niciun fel de solutie pentru aceasta tara. Pâna la urma, indiferent ce spune Ponta, ramân cele 36 de taxe noi si impozite, ramâne si taxa pe stâlp, ramâne cresterea accizei, toate ramân cu rezultatele pe care le-ati vazut, încasari la buget mai mici cu 4,5 miliarde de lei, pentru ca Ponta patroneaza cea mai mare evaziune fiscala din istoria postdecembrista a României’, a continuat copresedintele ACL. La rândul sau, Catalin Predoiu l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru nominalizarea ca prezidentiabil al ACL si i-a urat acestuia succes în competitia prezidentiala. ‘Îl vom sprijini, vom fi alaturi de dânsul’, a adaugat Predoiu. Liderul democrat-liberal a adaugat ca va continua sa activeze politic în mijlocul colegilor din PDL si ACL.

‘Conteaza mai putin calitatea în care o faci, conteaza calitatea cu care o faci. Va sigur pe toti aici de fata, precum si pe colegii pe care-i reprezentati, nu numai ca nu voi face un pas înapoi în activitatea politica pe care mi-am asumat-o, voi încerca sa fiu si mai bun de acum înainte. Astazi, într-adevar e o zi istorica. Este o zi în care cred cu tarie ca ne-am asumat o obligatie morala sa oferim solutii pentru o viata mai buna românilor si ne-am asumat obligatia morala sa câstigam Presedintia României, sa oprim pericolul Victor Ponta si partidul stat, PSD, de la a târî România mai departe pe un drum înfundat’, a declarat Catalin Predoiu. Liderul democrat-liberal a subliniat ca si-a asumat ca misiune politica sa faca din campania lui Victor Ponta un esec si sa contribuie la victoria ACL la prezidentiale.

Septembrie 2018, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, vorbește despre fuziunea dintre democrat-liberali și PNL, la emisiunea News Desk, de la Realitatea TV

https://youtube.com/watch?v=glgylynDAng

Septembrie 2014, Convenția Națională Extraordinară PDL, discursul lui Cătălin Predoiu

Print Friendly, PDF & Email