Toader perseverează cu Adina Florea. Cătălin Predoiu: Va intra în istorie! Poziția României în UE, afectată!

PS NEWS

Tudorel Toader a confirmat joi, 27 decembrie, că nu dă înapoi cu numirea Adinei Florea în fruntea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Astfel, a transmis că va retrimite propunerea acesteia la Palatul Cotroceni, dar și cererea de revocare a lui Augustin Lazăr de la conducerea Parchetului General.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura joi cu fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Concret, întrebat ce consecințe există pe plan politic, dar și juridic în urma anunțului lui Toader că propunerea Adinei Florea va fi retrimisă președintelui Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu a atras atenția asupra implicațiilor pe plan european.

Astfel, deputatul PNL a evidențiat că Tudorel Toader sfidează instituțiile și tratatele europene inclusiv prin faptul că nu reia transparent procesul de numire a unui procuror șef al DNA, așa cum raportul MCV îi cere. Pe cale de consecință, Cătălin Predoiu a accentuat că vor exista urmări negative pentru români, dar și pentru România ca poziție în cadrul Uniunii Europene.

„Tudorel Toader va intra în istorie drept primul ministru de Justiție care prezidează Consiliul JAI subminându-i agenda. Raportul MCV îi cere să asigure stabilitatea parchetelor și să reia transparent procesul de numire a unui procuror șef DNA și dânsul face exact pe dos. E ca și când un inginer angajat să repare un pod, se repede să-l mai dărâme puțin. Toader provoacă un fel de perplexitate europeană, întrucât instituțiile și tratatele europene au fost gândite în ideea că miniștrii le vor consolida și respecta. Nu s-a gândit nimeni că vine un ministru dintr-o țară europeana care prezidează Consiliul JAI și saboteaza agenda europeană cu bună știință, la ordine politice interne dubioase. Nu îl bănuie nimeni pe dl. Toader că “e greu cu capul”, ci rămâne în discuție doar chestiunea intereselor pe care le servește. Deserviciile aduse cetățenilor români și poziției României în UE sunt certe și vor fi exigibile pe alte dosare în care România are nevoie de UE”, a declarat Cătălin Predoiu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Print Friendly, PDF & Email