PREZIDENȚIALE Predoiu: Demisia lui Corlățean – praf în ochi; Ponta să rezolve problema din diaspora

Agerpres

Prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu considera ca demisia din functie a ministrului de Externe, Titus Corlatean, reprezinta ‘praf în ochi’ si îi solicita premierului Victor Ponta sa-si asume interimatul acestui portofoliu pentru a rezolva problema votului din diaspora.

‘Am observat melodrama jucata de dl Corlatean, nu este un raspuns pentru cei trei milioane de români din diaspora. Ponta sa-si asume Ministerul de Externe si sa rezolve problema, sa mareasca sectiile de votare, sa dea hotarâre de guvern, sa faca ce trebuie sa faca un premier si sa dea drept constitutional românilor din diaspora sa-si exercite votul. Toti cei trei milioane de români din diaspora sa stie ca astazi Guvernul Ponta i-a palmuit pe ambii ochi, câta vreme nu se suplimenteaza sectiile de votare, câta vreme nu se iau masuri si cât mai multi români sa voteze în turul doi’, a declarat Predoiu dupa sedinta ACL.

El a subliniat ca Ponta trebuie sa-si asume interimatul la MAE ‘ca sa nu mai puna interimari pe care sa-i arunce în dezbaterea publica precum acarul Paun si pe urma sa se spele pe mâini’. ‘Dl Ponta ori îsi da demisia, ori rezolva problema. Cei trei milioane de români din strainatate sa stie ca MAE, premierul Ponta, candidatul Ponta, nu fac nimic ca sa le respecte dreptul la vot’, a aratat Predoiu. El a sustinut ca Victor Ponta pregateste ‘furtul alegerilor’, precizând ca ‘demisia anuntata a lui Corlatean nu va acoperi acest furt’.

‘Faptul ca nu l-a demis îl pune pe premierul Ponta în complicitate cu el. Îi cer demisia premierului azi, acum, odata cu dl Corlatean. În plus, demisia lui Corlatean nu rezolva problema. Vrem sectii suplimentare pentru românii care vor sa-si exercite dreptul la vot, vrem ca acesti români sa spuna exact ce vor pentru presedintele lor. Demisia lui Corlatean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovada clara a complotului dintre Ponta si Corlatean iar orice explicatie este de prisos. Este un fapt cert ca românii nu si-au putut exercita în întregime dreptul la vot, un drept constitutional. Este un fapt grav de care se fac responsabili premierul Ponta si ministrul Corlatean’, a aratat Predoiu. El a precizat ca ACL nu este implicata în protestele organizate în tara pentru sustinerea celor din diaspora.

Print Friendly, PDF & Email