Predoiu:Guvernul-alternativă al PDL, anunțat între 15 și 20 septembrie, va fi instrument de opoziție

Mediafax

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, sâmbata, la Scoala de vara a TDL, ca guvernul alternativa al PDL, care va fi anuntat între 15 si 20 septembrie, va fi un instrument de opozitie care sa supravegheze ce fac ministrii, dar si un laborator de strategii si un vector politic.

„Trebuie sa spunem stop si sa trecem mai departe la lupta efectiv politica. (?) Si într-adevar acest guvern alternativa îl vedem ca pe un prim pas în întarirea acestui efort de opozitie. Va fi un guvern instrument de opozitie care sa supravegheze ce fac pas cu pas ministrii în functiune. Dar va fi si un guvern alternativa care sa fie un laborator de idei, de strategii, un centru de constructie, un vector de lupta politica dar si un centru de constructie”, a spus el.

Referindu-se la guvernul alternativa al PDL, Predoiu a precizat ca înca se discuta „ce, cum si cine’. „Înca nu e nimic decis, nu e nimic batut în cuie. Îl vom anunta undeva între 15 si 20 septembrie. Dar odata pus în functiune el nu va face altceva decât sa continue cea ce s-a început în partid, sa venim cu solutii”, a continuat prim-vicepresedintele PDL. Potrivit lui Catalin Predoiu, democrat-liberalii trebuie sa faca „o noua politica”, aceasta presupunând sa fie propuse solutii. „Lumea s-a saturat de vorbe, fie ele si frumoase. Ce a facut USL la ultimele alegeri, mintind un popor întreg cu cinism a pus capac la toate. Lumea nu mai suporta înca o minciuna în plus. Suntem datori cu totii, responsabili, sa venim cu solutii. E ceea ce face PDL de câteva luni bune”, a sustinut prim-vicepresedintele PDL.

„Dam solutii, încercam sa le luminam capetele pentru ca nu putem sa-i lasam sa mai faca rau acestui popor. Iata, deci, ca nu e o vorba goala noua politica. Noua politica înseamna solutii si, noi, deja, le punem pe masa”, a sustinut democrat-liberalul. El a adaugat ca noua politica înseamna si integritate.

„Nu se mai poate face politica într-o tara macinata de coruptie daca nu îti faci un partid cu oameni politici integri care sa fie modele. Si acest partid, gratie Monicai Macovei si a celor care au sprijinit-o în acel moment, a introdus criterii de integritate. Niciun alt partid nu are astfel de criterii. Nici un alt partid din România nu s-a dat din calea justitiei atunci când aceasta si-a fixat tinta cazuri de coruptie din rândurile membrilor. Nici un alt partid nu a sprijinit reformele în justitie si, implicit, o alta integritate în politica româneasca precum acest partid”, a aratat el.

Cătălin Predoiu, invitatul lui Dan Tapalagă, la Hotnews, septembrie 2013
Print Friendly, PDF & Email