Predoiu,despre unificare: PNL,interesant daca revine la politici de dreapta, daca schimba conducerea

Mediafax

Liderul PDL Catalin Predoiu sustine ca PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta si nu poate fi luat în discutie atunci când este vorba de unificare, adaugând ca „ce se întâmpla în perspectiva cu PNL poate fi foarte interesant daca el revine la politici de dreapta, daca îsi schimba conducerea”

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, aflat alaturi de Gheorghe Falca în cursa pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidentiale, a facut declaratiile în acest sens într-o conferinta de presa sustinuta la Târgu Mures, în care a fost abordata tema privind unificarea dreptei.

Predoiu a spus ca, în acest moment, nu exista negocieri cu PNL, pentru ca democrat-liberalii nu îl considera un partid de dreapta, adaugând ca „sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL e un partid de stânga si o dovedeste în fiecare zi”, în Guvernul USL care nu stie „decât sa taxeze”. El a aratat ca „ce se întâmpla în perspectiva cu PNL poate fi foarte interesant daca revine la politici de dreapta si îsi schimba conducerea”. „Acum, în acest moment, PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta, deci nu poate fi luat în discutie atunci când vorbim de unificare. Ce se întâmpla în perspectiva cu PNL poate fi foarte interesant daca el revine la politici de dreapta, daca îsi schimba conducerea, daca îsi asuma o serie de valori de dreapta. În ceea ce priveste unificarea cu ceilalti colegi, sub aspectul obiectivului, nu vedem lucrurile diferit. Problema e de timing, de timp – si aici putem continua discutiile, ca nu e un capat de tara astazi. Exista o diferenta între noi referitor la tempo, nu la necesitatea unificarii. Pentru PDL cea mai buna cale este sa participe la europarlamentare pe liste proprii, pentru ca în momentul actual este o zona de incertitudine la Miscarea Populara, Forta Civica, PNTCD si PNL”, a spus Predoiu, precizând ca PDL nu are „niciun semnal din partea PNL” în acest moment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul sau, Gheorghe Falca a spus ca, „daca liberalii coboara în opozitie, dintr-o data vor fi frecventabili”. „Eu vorbesc de stânga si dreapta. Eu sunt constient si, de aceea, spun ca este nevoie sa unificam ce avem în dreapta acum în opozitie, pâna în europarlamentare. Pentru ca, daca liberalii coboara în opozitie, dintr-o data o sa vedeti ca sunt frecventabili, dintr-o data sunt de dreapta, aceiasi oameni care sunt astazi în interiorul USL”, a spus Falca.

Acesta a adaugat ca, în 2009, conducerea liberala a solicitat electoratului de dreapta liberal sa voteze cu Mircea Geoana, dar numai 40 la suta din electoratul PNL i-a ascultat pe lideri, subliniind ca, „daca PNL intra în opozitie, electoratul acela va fi mult mai radical fata de stânga decât a fost chiar în 2009”. „60 la suta au spus «Nu, nu mergem cu un om de stânga». Electoratul liberal nu se simte bine astazi si sunt sigur ca nu va vota un presedinte de stânga. Mai mult decât atât, daca PNL intra în opozitie, electoratul acela va fi mult mai radical fata de stânga decât a fost chiar în 2009. De aceea, politicienii trebuie sa tina discursul la nivelul valorilor si la nivelul de a nu spune astazi «Ala e rau», ci politica lui, actul acesta e de stânga si trebuia realizat în forma de dreapta. Pentru ca te vei întâlni, mai devreme sau mai târziu, în anul 2014, cu acesti oameni, sigur te vei întâlni cu electoratul liberal, sigur ai nevoie, pentru un presedinte de dreapta, si de electoratul liberal, si de electoratul unei formatiuni pe care eu o doresc unificata pâna în europarlamentare”, a aratat Falca.


Print Friendly, PDF & Email