Predoiu:Am intrat în politica pentru a da, nu pentru a lua.Am dat si voi mai da.Pentru poporul român

Mediafax

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu spune ca „România are nevoie de mai mult calm în viata politica”, ceea ce nu înseamna sa abdici de la principii si protecte precum independenta justitiei si subliniaza: „Am intrat în politica pentru a da, nu pentru a lua. Am dat si voi mai da”.

„Cred ca România are nevoie de mai mult calm si mai multa predictibilitate în viata politica, pentru a atrage investitii si a crea locuri de munca. Aceasta nu înseamna sa abdici de la principii si proiecte precum independenta justitiei si combaterea coruptiei, dimpotriva”, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, Catalin Predoiu, despre care seful statului a spus ca este „mult prea flexibil si împaciuitor”.

Catalin Predoiu a comentat si pe Facebook afirmatiile presedintelui Traian Basescu. „Da, vreau sa aduc Pacea si Linistea românilor, ca sa-si poata construi bunastarea. Am adus Pacea în sistemul judiciar, cu consimtamântul Premierilor Tariceanu, Boc si al Presedintelui Basescu”, a scrie Predoiu. În opinia sa, „aceasta pace în Justitie” a adus României patru rapoarte pozitive pe justitie si patru coduri fundamentale, precum si Legea micii reforme, care a ajutat la pedepsirea marilor corupti.

„Aceasta Pace a fost din pacate întrerupta de mici razboaie pe care le-am dat, doua greve ale magistratilor, un conflict constitutional cu CSM câstigat la CC cu unanimitate, alt razboi pentru legea raspunderii magistratilor. Infractori fugiti din tara au fost extradati cu succes în aceasta Pace. Sunt lucruri pentru care trei Premieri si un Presedinte de tara m-au plasat în afara sistemului politic, ca sa lucrez pentru România. De data aceasta, eu vreau o Pace pentru România, ca sa iesim din vrajba nationala si din saracie si nu am de gând sa-mi plec capul pentru optiunile mele. Asta nu înseamna ca voi abdica de la onestitatea si fermitatea mea. Daca e cazul sa mai duc razboaie pentru justitie si dreptate, o voi face. Am intrat în politica pentru a da, nu pentru a lua. Am dat si voi mai da. O fac pentru poporul român”, a adaugat Predoiu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1 TV, ca prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu este un om în care nu mai are încredere, fiind mult prea flexibil si împaciuitor, iar România are nevoie de un presedinte care sa nu faca compromisuri.

„Va aduce pacea peste tara, linistea peste patrie. Nu vreau sa îi fac anticampanie, dar este un om în care eu nu am încredere, pentru ca i-am vazut flexibilitatea când era guvernul liberal, s-a înteles cu Hrebenciuc, s-a inteles si cu mine (…) când i-a spus Ponta ca ar putea ramâne în Guvern, a fost de acord, nu a vrut Crin. E mult prea flexibil si împaciuitor, România mare are nevoie de un mandat cu un presedinte care sa nu faca compromisuri”, a spus Traian Basescu despre Catalin Predoiu.

Traian Basescu a spus ca i-ar placea ca Emil Boc sa candideze la prezidentiale, pentru ca este „un om extrem de onest si are curaj în momentele dificile”. Despre Elena Udrea a spus ca nu stie daca va candida, dar ca România nu este pregatita pentru un presedinte femeie. „Nu stiu daca va candida, întrebati-o pe ea. E totusi femeie, femeile se mai razgândesc”, a spus Basescu.

Seful statului a spus ca nu mai are încredere în Partidul Democrat Liberal. „Nu am încredere în PDL. Îi vad cum fac si opozitie. Nu as mai discuta, e partidul meu de suflet si nu l-as bârfi, însa nu le recomand sa greseasca cu un candidat care sa se înteleaga cu toata lumea, pentru ca nu toata lumea e buna”, a afirmat Basescu. El a mai adaugat ca el nu considera ca PDL este nefrecventabil. „Este partidul meu de suflet”, a spus seful statului, precizând ca nu se va întoarce în PDL, ci va merge la Fundatia Miscarea Populara si la partidul care s-a format din aceasta fundatie.

„Vreau sa creasca acest partid (Miscarea Populara – n.r.). Vreau sa îl vad ca creste si devine competitiv pentru 2016”, a spus el. Traian Basescu a spus ca îsi pune sperantele ca acest partid, Miscarea Populara, va continua programul sau. „Stiu ce oameni s-au dus acolo, nu au ei un procent cam mare, poate ca vor mai creste, când am sa pot am sa îi ajut, fara sa fiu membrul lor, si dupa ce termina procedura de înregistrare chiar am sa mai vorbesc cu ei”, a spus Traian Basescu.


Print Friendly, PDF & Email