Predoiu: Vicepremierul Dragnea pregătește o nouă ofensivă legislativă antijustiție

Agerpres

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca vicepremierul Liviu Dragnea pregateste ‘o noua ofensiva antijustitie’, care ar urma sa se concretizeze în mai multe proiecte de lege ce au ca scop apararea ‘baronilor’ si a ‘coruptilor’ din PSD.

‘Exista informatii ca vicepremierul Dragnea, adica omul de încredere în Guvern al domnului Ponta, pregateste, dupa datele pe care le avem, o noua ofensiva legislativa antijustitie, antilege. Aceasta ofensiva este bazata pe trei piloni. Unul, deja, este public, respectiv un proiect de lege care sa scuteasca presedintii de Consilii Judetene de responsabilitatea propriilor fapte si sa transfere aceasta responsabilitate pe umerii subalternilor. Adica, domnul Dragnea ar vrea sa trimita în fata justitiei si, mai departe, unde e cazul, în puscarie, pe angajatii Consiliilor Judetene în locul si pentru fapte pe care le comit baronii locali. Dânsul vrea sa exonereze acesti baroni locali de responsabilitatea care decurge din propria semnatura. Ne opunem categoric unui astfel de proiect’, a declarat prim-vicepresedintele PDL într-o conferinta de presa la finalul BPN al partidului.

Predoiu a adaugat ca ‘nu este prima tentativa a domnului Dragnea’. ‘Dânsul recidiveaza, a mai facut o astfel de tentativa în anii trecuti, când era la Guvern si a fost respins proiectul domniei sale’, a spus prim-vicepresedintele PDL. El a adaugat ca, potrivit datelor detinute de PDL, în perioada urmatoare se intentioneaza ‘repunerea pe tapet a legii privind amnistia si gratierea’. ‘Domnul Dragnea pregateste o bresa în sistemul de justitie, vrea sa dea o gaura în gardul penitenciarului prin care sa iasa pe furis coruptii PSD-ului. În fine, avem o informatie, neverificata, si speram sa nu se confirme, ca în mare taina se pregateste un proiect de lege privind modificarea organizarii Înaltei Curti si a Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta ar urma sa fie propusa în Parlament sub forma unei initiative legislative de catre unii parlamentari ai PSD, PC, UNPR, UDMR. Nu ne-ar mira sa ne confruntam cu o astfel de situatie pentru ca e un vis mai vechi al PSD, datând înca din anul 2007-2008. La rândul meu am avut în fata spectrul unei asemenea posibilitati. Deci, e un semn ca orice ai face mentalitatea feudalo-mafiota a acestor politicieni de tip Dragnea, de tip Ponta, nu va dispare decât în momentul în care dânsii nu vor mai fi la butoane’, a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Print Friendly, PDF & Email