Predoiu: Unificarea dreptei sa se faca în cel mai bun moment; ar fi o greseala sa oprim PDL din drum

Mediafax

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, vineri dupa-amiaza, la Iasi, ca „trenul PDL nu poate fi oprit în prima halta ca sa discuti de fuziune”, pentru ca pierzi timp în reconstructia partidului, adaugând ca unificarea dreptei se poate discuta doar dupa ce PDL va creste.

Catalin Predoiu a afirmat, în cadrul dezbaterii de la Iasi, cu participarea celor trei candidati înscrisi în cursa interna pentru alegerile prezidentiale, ca în urma cu câteva luni, PDL era cotat la 14 la suta, iar acum a ajuns la 19 la suta, cu perspective de a creste spre 25 la suta în preajma alegerilor europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Unii cer sa ne oprim acum din drum ca sa facem fuziuni. Toate se fac la timpul lor. Trebuie sa crestem, alti colegi sa creasca, si unificarea sa se faca în cel mai bun moment. Ar fi o greseala sa oprim PDL din drum”, a declarat Predoiu în fata celor 200 de democrat-liberali, prezenti la reuniune.

El a adaugat „ca 19 la suta ale PDL plus trei la suta cât au altii nu fac neaparat 22 la suta, ci pot sa faca si 16”. „Am crescut în ultimele luni pentru ca am facut opozitie la USL. Daca oprim acum ce am facut în cinci luni si facem fuziune nu se va mai ocupa nimeni de constructia PDL. Se va vorbi doar de cine vine sef. Trenul PDL are o anumita viteza. Nu-l opresti în prima halta ca sa atasezi ceva. Eventual opresti într-o statie mare, când poti atasa alte vagoane sau chiar o locomotiva”, a spus Catalin Predoiu. Un membru PDL din sala a replicat ca daca trenului PDL i se ataseaza în spate o locomotiva, în cazul unei viteze mari, trenul respectiv deraieaza. „Deocamdata, vedem ca ceea ce vrem sa atasam e un vagon de trei la suta. Când va fi locomotiva ne va lua si din mers”, a spus Catalin Predoiu. La rândul sau, Gheorghe Falca a afirmat ca unificarea dreptei treabuie realizata în primavara, în jurul partidului cel mai mare.

El a adaugat ca prima data trebuie unificat partidul, apoi unificata si dreapta, referindu-se la unele frictiuni existente în cadrul PDL. Catalin Predoiu, Gheorghe Falca si Simona Cretu au participat, vineri dupa-amiaza, la Iasi, la prezentarea candidaturilor pentru prezidentialele din 2014, la întrunirea desfasurata la sediul Directiei Agricole din Iasi participând aproximativ 200 de membri PDL din judet. La dezbaterea de la Iasi, care a durat aproape doua ore, a fost prezent si secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

Peste 30.000 de membri ai PDL din judetele regiunii de nord-est sunt asteptati, sâmbata, între orele 9.00-17.00, în 41 de sectii de votare din cele sase judete ale regiunii, sa voteze candidatul partidului pentru functia de presedinte al României.

Print Friendly, PDF & Email