Predoiu: Tinerii – o solutie la provocarile României; Guvernul nu face nimic pentru a stopa migratia lor

Agerpres

Predoiu: Tinerii – o solutie la provocarile României; Guvernul nu face nimic pentru a stopa migratia lor

Tinerii sunt o solutie la provocarile cu care se confrunta România, a declarat marti prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, sustinând ca Executivul Ponta nu face nimic pentru a stopa migratia acestora.

‘Cred ca gresim vorbind de problema tinerilor. De fapt, tinerii sunt o solutie si pentru provocarile pe care le aveti în fata si pentru România. Faptul ca voi nu ati fost vazuti ca o solutie, ci mai degraba ca o alta problema pe agenda publica ne-a condus la o realitate dramatica’, a afirmat Predoiu, la dezbaterea ‘Somajul în rândul tinerilor’.El a precizat ca din totalul somerilor 24% sunt tineri si a aratat ca aceasta ar fi o explicatie pentru migratia tinerilor.

‘Este grav ca nu se face nimic coerent pentru a se stopa acest declin. Nu este nicio surpriza ca Guvernul Ponta nu face nimic, fiind un guvern al baronilor corupti. Este paradoxal ca un premier tânar sa nu faca nimic pe termen mediu si lung pentru rezolvarea problematicii tinerilor’, a spus prim-vicepresedintele PNL. Predoiu a indicat ca este nevoie, printre altele, de un program coerent, pe termen lung, adresat tinerilor, un sistem de ocupare în mediul privat, stimularea meritocratiei în rândul tinerilor. ‘Un guvern care vrea sa sprijine tinerii trebuie sa cheltuiasca’, a declarat liberalul. El a aratat ca trebuie combinata ideea ca statul sa intervina în economie prin infrastructura, investitii, întreprinderile mici si mijlocii si un tip de ‘well for state’ pentru educatie si sanatate. La dezbatere au mai participat liberalii Ionut Stroe si Costel Alexe.

Print Friendly, PDF & Email