Predoiu spune că Ponta are „mentalitate politică de a influența actul de justiție”

Mediafax

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu afirma ca premierul Victor Ponta, care a spus ca îl va suna pe procurorul general si pe ministrul Justitiei în legatura cu desfasurarea unei anchete, are „mentalitate politica de a influenta actul de justitie”.

„Prim-ministrul în exercitiu a declarat public ca îl va suna pe procurorul general al României si pe ministrul Justitiei în legatura cu desfasurarea unei anchete. Aceasta interventie anuntata public de prim-ministru denota o mentalitate politica de a influenta actul de justitie. Nu mai discutam aici în ce sens. De aceea, as vrea sa-l public pe domnul prim-ministru în exercitiu în legatura cu ce alte anchete a mai dat telefoane procurorului sau ministrului Justitiei”, a declarat Catalin Predoiu într-o conferinta de presa luni, dupa sedinta BPN al PDL.

Predoiu a mai spus ca ar vrea sa-l întrebe pe prim-ministru daca are în vedere în viitor sa mai dea telefoane ministrului Justitiei si procurorului general în legatura cu alte anchete. „As vrea sa-l întreb, de asemenea public, daca are în vedere în viitor sa mai dea telefoane ministrului Justitiei si procurorului general si în legatura cu alte anchete si care sunt acestea. Nu îl întreb public pe ministrul Justitiei daca a mai primit astfel de telefoane, pentru ca tot ministrul Justitiei de ziua Justitiei si-a început discursul spunând ca el nu va face niciodata alteceva decât sa repete ce a spus primul-ministru. Cred ca raspunsul primul-ministrului este suficient”, a adaugat Catalin Predoiu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca a verificat ce se întâmpla în cazul cercetarilor procurorilor legate de bacalaureat si ca nu exista un mandat de aducere a copiilor, astfel ca îi va solicita ministrului Justitiei sa discute cu procurorul general, „pe cale ierarhica”, despre aceasta situatie. Politistii au mers, pe 5 iulie, la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, cu autocare, pentru ca 100 de elevi sa fie dusi la audieri, dupa sustinerea ultimei probe a bacalaureatului. În fata intrarii în curtea Liceului „Bolintineanu” erau zeci de parinti care îsi asteptau copiii. Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz.

Ulterior, anchetatorii au renuntat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul sef de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti Bogdan Staicu declara ca au fost emise citatii, nepunându-se problema punerii în executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea ca au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, care ar fi fost puse în executare daca acestia nu se prezentau la audieri în urma citarii.


Print Friendly, PDF & Email