Predoiu: Răspunsul Franței în problema Schengen denotă lipsa de credibilitate a Guvernului

Mediafax

Guvernul alternativ al PDL considera ca pozitia Frantei de a mentine rezerva fata de intrarea României în spatiul Schengen demonstreaza ca în ultima perioada Guvernul Ponta a abandonat acest subiect, precum si lipsa de credibilitate internationala a liderilor USL, a declarat, joi, Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a precizat ca în prima sedinta a guvernului alternativ al PDL s-a discutat problema Schengen. „Pozitia Frantei de a mentine rezerva fata de intrarea României în spatiul Schengen demonstreaza ca în ultima perioada Guvernul a abandonat acest subiect, în ciuda faptului ca a creat si o comisie speciala condusa de Mircea Geoana, care si-a propus sa faca lobby pentru intrarea României în Schengen, acum vedem cât de eficient este domnul Geoana în lobby-ul facut si cât de paguboase sunt declaratiile premierului facute de-a lungul timpului la adresa justitiei si cele ale coliderului USL Crin Antonescu la adresa ANI si întreaga atitudine pe care USL a avut-o la adresa Justitiei. Raspunsul Frantei în problema Schengen denota lipsa de credibilitate a acestui guvern, lipsa de credibilitate internationala a liderilor Crin Antonescu si Victor Ponta”, a spus, la o conferinta de presa, Catalin Predoiu, seful guvernului alternativ al PDL.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat joi dimineata pentru postul de radio RMC ca „nu sunt întrunite conditiile” pentru aderarea României si Bulgariei la spatiul Schengen. „Credem ca nu sunt întrunite conditiile (pentru aderarea României si Bulgariei la Schengen) si nu suntem singurii (care cred acest lucru)”, a declarat Najat Vallaud-Belkacem. Potrivit site-ului publicatiei Journal du Dimanche, Olanda, Italia si Spania refuza, de asemenea, intrarea României si Bulgariei în spatiul Schengen. Or, o extindere a acestuia presupune o decizie luata în unanimitate de statele membre.

Potrivit postului de radio Europe 1, presedintia franceza este pe aceeasi lungime de unda cu Guvernul. François Hollande l-ar fi sustinut pe ministrul de Interne, Manuel Valls, potrivit radioului: „Majoritatea romilor se califica pentru a fi escortata în tara de origine. Doar o minoritate încearca sa se integreze”. Europe 1 sustine, de asemenea, ca „un colaborator al presedintelui este categoric: României îi va fi refuzata intrarea în spatiul Schengen la 1 ianuarie. Conditiile nu vor fi întrunite”. Najat Vallaud-Belkacem a explicat ca declaratiile ministrului francez de Interne sunt în acord cu pozitia Guvernului, adaugând ca romii trebuie ajutati sa se integreze atât în Franta, cât si în tarile de origine.

„Am amintit pozitia Guvernului în privinta romilor, dezafectarea taberelor ilegale, iar Manuel Valls este în interiorul acestei pozitii. Este o activitate colectiva pe care trebuie sa o desfasuram fara patima, dar fara naivitate. Solutiile pe care putem sa le aducem sunt multiple. Este vorba despre a-i ajuta sa se integreze în Franta atunci când este posibil, dar si acolo”, a continuat el.


Print Friendly, PDF & Email