Predoiu (PNL): Situatia premierului Ponta este ‘un handicap’ pentru imaginea tarii în Europa

caleaeuropeana.ro

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca situatia premierului Victor Ponta este ‘un handicap’ pentru imaginea tarii în Europa.

‘Situatia prim-ministrului Victor Ponta este un handicap pentru imaginea României în Europa si buna cooperare cu partenerii nostri europeni în toate domeniile, plecând de la investitii si terminând cu programe de consolidare institutionala si de constructie a proiectului european. Exista o mare îngrijorare la nivelul cercurilor de afaceri europene cu privire la mersul României pe calea reformelor atât timp cât în fruntea Guvernului se afla un premier acuzat de fapte de coruptie. Aici nu este o chestiune personala, o batalie politica între partide sau persoane, ci este o problema de stat pe care România o are’, a spus Catalin Predoiu, într-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, presedintele Klaus Iohannis performeaza singura ‘reprezentare onorabila’ la nivel de stat în Europa. ‘Premierul este un handicap si acesta se manifesta nu numai în planul relatiilor economice, ci si în alte programe, cum este cel al dosarului Schengen. Ceea ce spun acum a fost confirmat ieri, printr-o declaratie venita chiar din partea unui membru marcant al Guvernului. Vicepremierul Gabriel Oprea a confirmat ca este o problema pentru România situatia în care se afla Ponta’, a afirmat Predoiu.

În opinia sa, Guvernul nu mai functioneaza. ‘Ministerele nu mai functioneaza, reformele nu avanseaza nici în domeniul companiilor de stat, nici în cel al reformei administratiei, iar acest lucru poate pune în pericol si stabilitatea economica si investitiile în România si viitorul Cod fiscal care ar trebui sa intre în vigoare de la anul’, a declarat Predoiu. El a spus ca o lege de importanta noului Cod fiscal nu poate fi aplicata prin ea însasi, daca nu sunt luate masuri de pregatire, iar taierea investitiilor publice, lipsa reformei companiilor de stat pun în pericol aplicarea noilor reglementari. ‘Îi cerem premierului un program de masuri concrete de reforma a companiilor de stat. Nu putem sta cu un Guvern care nu functioneaza, cu un Executiv care este preocupat doar de cariera personala a premierului. Tara trebuie guvernata si la ora aceasta nu este’, a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

La rândul sau, presedintele grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, a opinat ca premierul Ponta ‘nu mai este un partener credibil’ în Europa. ‘La nivel european România în momentul de fata este reprezentata de presedintele Iohannis, întrucât premierul Ponta nu mai este un partener credibil pentru nimeni din Europa. În alte state membre ale Uniunii Europene ar fi de neconceput ca premierul sa fie sub ancheta autoritatilor’, a declarat Manfred Weber.

Print Friendly, PDF & Email