Predoiu (PDL): Premierul nu a înteles nimic din vizita Victoriei Nuland la București

obiectiv.info

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat luni că premierul ‘nu a înţeles nimic’ din vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland la Bucureşti şi a adăugat că PDL va discuta în şedinţa BPN al partidului o serie de măsuri de opoziţie ce vizează întărirea statului de drept şi apărarea justiţiei.

‘Văzând declaraţiile premierului de ieri seară conchidem că nu a înţeles absolut nimic din vizita doamnei Nuland la Bucureşti. Conchidem că nu a înţeles absolut nimic din eşecurile pe care le-a suferit Guvernul în ultima perioadă şi este dovada clară că trebuie să ne continuăm această opoziţie faţă de Guvernul Ponta, faţă de majoritatea USL pe temele legate de statul de drept şi apărarea justiţiei. Vom continua să facem acest lucru inclusiv în şedinţa de astăzi a BPN. Vom dezbate o serie de măsuri care să vizeze opoziţia noastră faţă de Guvern pentru apărarea justiţiei şi a statului de drept’, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat despre afirmaţia premierului privind intrarea în vigoare de la 1 februarie a Codului penal şi a Codului de procedură penală, Predoiu a spus că o soluţie ‘înţeleaptă’ ar fi amânarea implementării actelor normative. ‘Guvernul Ponta a pierdut doi ani de zile pentru pregătirea sistemului judiciar în vederea implementării noilor Coduri penale. Sistemul judiciar nu este complet pregătit, lipsesc 150 de judecători din sistem, lipsesc 350 de grefieri din sistem. Sunt locuri în ţară unde cu siguranţă se vor produce blocaje. Şi cred că înţelept ar fi ca acest guvern să amâne o perioadă intrarea în vigoare a Codurilor penale pentru a pregăti complet sistemul judiciar. Să-şi facă restanţele şi după aceea să treacă la implementarea acestor acte normative extrem de importante’, a apreciat prim-vicepreşedintele PDL. Primul-ministru a afirmat duminică seară la Antena 3 că aceia care au spus că Victoria Nuland a venit în vizită la Bucureşti pentru a certa Guvernul trăiesc ‘într-o iluzie fanariotă’.

‘Este foarte bine că doamna Nuland a venit la Bucureşti, este foarte bine că s-a discutat despre acest subiect important şi s-au abordat şi altele. Toată nebunia asta că vine la Bucureşti ca să certe Guvernul… Să fim serioşi! Deja oamenii trăiesc într-o iluzie oarecum fanariotă că te duci şi te plângi şi vine cineva. (…) Poziţia doamnei Nuland a fost extrem de apreciativă la adresa României, nu e vorba de un preşedinte, un prim-ministru sau un ministru de externe, ci e vorba de noi ca ţară şi America are şi trebuie să aibă, aşa cum avem noi despre America, o atitudine pozitivă, iar în rest s-a discutat despre subiectele care erau importante. În presa domnului Băsescu s-a discutat despre altceva, cu atât mai penibil a fost rezultatul pentru ei’, a declarat premierul. Premierul a mai afirmat că discuţiile oficialilor români cu subsecretarul de stat american Victoria Nuland sunt confidenţiale şi au făcut obiectul unor discuţii în cadrul CSAT.

Print Friendly, PDF & Email