Predoiu: ‘Modelul’ economic promovat de Ponta cuprinde doi piloni – consumul si coruptia

epochtimes-romania.com

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu afirma ca România are cel mai lent ritm de crestere economica, sustinând ca ‘modelul’ economic promovat de ‘tehnocratul’ Ponta se bazeaza pe consum si coruptie.

‘Tabloul idilic al economiei care creste necontenit, pictat de ‘tehnocratul’ Ponta în culorile minciunii, începe sa se destrame. România are cel mai lent ritm de crestere economica din UE în trimestrul doi fata de trimestrul precedent, de doar 0,1%. Începem sa platim pretul lipsei de reforme în sectorul public din economie. Începem sa vedem ca aventura pe care ne-a propus-o ‘tehnocratul’ Ponta, sa crestem doar pe consum, e o prostie economica’, spune Predoiu, într-o declaratie de presa transmisa AGERPRES.

El apreciaza ca România poate creste sustenabil doar daca îndeplineste simultan câteva conditii, si anume investitii publice în infrastructura, sanatate si educatie, atragerea si stimularea investitiilor private, reforme în sectorul public din economie, echilibre bugetare. ‘La acestea se poate adauga si consumul, dar nu putem miza doar pe consum. ‘Modelul’ economic promovat de ‘tehnocratul’ Ponta cuprinde doi piloni: consumul si coruptia. Noi propunem altceva: investitii, munca, legalitate si multa seriozitate în actul guvernamental. Plus conectarea la politica executiva (Comisia Europeana) mare europeana, acolo de unde am fost exclusi din cauza arogantei si miopiei politice a premierului Ponta’, arata liderul PNL.

Print Friendly, PDF & Email