Predoiu: Mă ocup de redactarea unui program de guvernare, am primit un mandat expres

Agerpres

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat miercuri ca se ocupa de redactarea unui program de guvernare, afirmând ca a primit un mandat expres în acest sens de la cei doi copresedinti ai PNL.

‘Ne ocupam de redactarea unui viitor program de guvernare. Este un mandat pe care l-am primit în mod expres înainte de alegerile parlamentare din partea copresedintilor Iohannis si Blaga, este un mandat care mi-a fost reînnoit dupa alegerile prezidentiale. Mâine (n.r. joi) vom avea o noua runda de discutii în cadrul comisiilor de specialitate ale PNL si pot sa va spun ca ne orientam aceste discutii în plan imediat pentru pregatirea amendamentelor la buget, dar deja gândim o serie de contrapropuneri pe care trebuie sa le facem, dar si pentru conturarea unui program de tara, program de guvernare orientat catre investitii, catre dezvoltare economica’, a spus Predoiu, într-o conferinta de presa.

Catalin Predoiu a aratat ca la redactarea documentului vor participa membri ai comisiilor de specialitate din PNL si colegi care au facut din guvernul alternativa al fostului PDL. Prim-vicepresedintele PNL a indicat ca programul de guvernare nu va fi gata înainte de sfârsitul acestui an. Predoiu a precizat ca PNL are capacitatea sa pregateasca simultan programul de guvernare si o strategie de preluare a guvernarii în mod democratic. ‘Cred ca votul a fost destul de clar în 16 noiembrie, oamenii vor un altfel de presedinte si au un altfel de presedinte, dar a fost clar si un vot împotriva guvernului Ponta. Pe de alta parte, eu cred ca PNL are capacitatea sa pregateasca simultan doua lucruri: pregatirea guvernarii, a programului de guvernare si a echipelor, si o strategie de preluare a guvernarii în mod democratic, asa cum a spus si presedintele ales Iohannis, undeva în 2015, asa cum a spus si copresedintele Blaga ieri, motiune de cenzura în luna februarie. Eu am primit un mandat foarte clar: pregatesc programul de guvernare, datoria mea este ca atunci când suna goarna pentru atac, acest partid sa aiba instrumentul pentru a pune în opera o altfel de guvernare si va asigur ca vom avea instrumentul. Asta este datoria mea, asta este, cum se spune, jobul meu, sa pregatesc un program de guvernare benefic pentru România’, a spus liderul PNL. El a precizat si ca a început o serie de consultari informale cu mediul de afaceri si cu societatea civila pentru inventarierea solutiilor economice pentru dezvoltarea României.

Print Friendly, PDF & Email