Predoiu: Fuziunea PDL-PNL va dura; dupa fuziune vom merge pe o singura voce

Agerpres

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca fuziunea dintre PDL si PNL va dura si ca dupa acest proces cele doua partide vor ‘merge pe o singura voce’.

‘Ma preocupa votul dat ieri de PNL (n.r. favorabil Declaratiei privind demisia presedintelui Traian Basescu adoptata de Parlament), dar în acelasi timp trebuie sa tineti cont ca suntem înca doua partide diferite, cu politici diferite. Ceea ce sper este ca în procesul de fuziune sa armonizam aceste politici astfel încât sa consolidam institutiile anticoruptie, sa consolidam independenta justitiei si va asigur ca PDL nu îsi va trada crezul sau si politica euroatlantica, pentru independenta justitiei, pentru statul de drept. Dupa fuziune vom merge pe o singura voce. Deocamdata, dupa cum vedeti, sunt subiecte asupra carora se pronunta doua voci’, a afirmat joi Predoiu într-o conferinta de presa.

El a precizat ca fuziunea dintre cele doua partide va dura, deoarece ‘implica discutii nu numai asupra structurii viitorului partid, ci mai ales asupra politicilor sale, asupra doctrinei sale, asupra valorilor sale’. ‘Sunt convins ca la capatul acestui proces linia aceasta de consolidare a independentei justitiei, de aparare a institutiilor statului de drept va triumfa’, a adaugat Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email