Predoiu: Este un buget de funcționare, nu de dezvoltare

Agerpres

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul comisiilor juridice, că bugetul alocat MJ pentru 2010 este unul de funcţionare, nu de dezvoltare.

‘Este un buget mai mare cu aproximativ 16% decât cel din anul trecut obţinut de MJ, dar în acelaşi timp trebuie să spun că este un buget de funcţionare, nu este un buget de dezvoltare. De aceea am subliniat în perspectiva unor rectificări bugetare, că trebuie avută în vedere suplimentarea acestui buget pentru a ne putea rezolva problemele de resurse umane, pentru a putea începe pregătirea sistemului judiciar pentru eventuala implementare a codurilor în perioada care urmează şi pentru a duce la bun sfârşit toate programele pe care le derulăm în acest moment’, a afirmat Predoiu.

El a subliniat că este important că de principiu obţinerea unor fonduri suplimentare la rectificare este înţeleasă la nivelul Guvernului şi că va avea în acest an o prioritizare a nevoilor justiţie. Predoiu a arătat că şi în anii anteriori s-a plecat la drum cu un buget care a fost ulterior majorat prin rectificări bugetare. De asemenea, ministrul Justiţiei a spus că nu mai sunt motive ca magistraţii să întrerupă activitatea de judecată.

‘Bugetul include sume pentru aplicarea prevederilor legii de salarizare unitară, lege care a încorporat drepturile reclamate de magistraţi. Pe de altă parte, există şi la Ministerul Finanţelor un fond special care tratează această problemă din trecut. De aceea eu cred că anul acesta nu subzistă niciun fel de motiv ca să mai trecem o dată prin ceea ce am trecut anul anterior. E o chestiune pe care eu sper că am depăşit-o şi doresc ca anul acesta să fie un an al cooperării cu toate aceste condiţii dificile’, a subliniat Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email