Predoiu: E nevoie de investitii românesti si o noua clasa politica în Republica Moldova

Agerpres

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu afirma, vineri, ca pentru a ajuta Republica Moldova sa-si continue traseul european, Bucurestiul trebuie sa stimuleze prezenta economica româneasca în tara vecina si sa sprijine aparitia unor noi actori politici la Chisinau, ”care sa nu fie legati de firele oligarhiei locale”.

‘În Republica Moldova nu e punct si de la capat. Nu poti construi un ideal politic cu oligarhi fara idealuri politice. E nevoie de investitii românesti si o noua clasa politica în Republica Moldova. (…) Daca mai vrem sa ajutam aceasta tara sa mearga spre valorile si institutiile europene, atunci ar trebui sa facem doua lucruri. Sa stimulam prezenta economica româneasca în Republica Moldova (…) sa sprijinim moral, cultural, politic si, în general, prin orice mijloace legale, aparitia unor noi actori politici la Chisinau, care sa nu fie legati de firele oligarhiei locale si care îsi pot asuma cu adevarat, cu sinceritate si curaj de a face lucruri, un destin european pentru Republica Moldova’, afirma prim-vicepresedintele PNL într-un comunicat transmis AGERPRES.

Negocierile pentru crearea noii coalitii de guvernare în Republica Moldova vor începe vineri dupa-amiaza la Chisinau, dar în absenta liberal-democratilor, care vor decide abia duminica daca participa sau nu la noua alianta, în care rolul de prima vioara ar urma sa revina Partidului Democrat (PD), comenteaza vineri portalul Unimedia.md. În cel mult trei saptamâni trebuie sa fie formata o noua alianta proeuropeana de guvernare si sa fie învestit guvernul, pentru ca la sfârsitul lunii noiembrie la Chisinau sa poata sosi misiunea FMI pentru semnarea acordului de finantare cu Republica Moldova, a declarat presedintele parlamentului de la Chisinau, democratul Andrian Candu, la postul public de televiziune ‘Moldova 1’, citat de IPN.

Guvernul condus de Valeriu Strelet este al treilea executiv care cade în acest an, dupa cele ale lui Iurie Leanca si Chiril Gaburici.

Print Friendly, PDF & Email