Predoiu: Declarațiile premierului în cazul Năstase tind să submineze încrederea în justiție

Mediafax

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat marţi că declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la condamnarea lui Adrian Năstase subminează încrederea în justiţie şi denotă o mentalitate potrivit căreia politicul este deasupra justiţiei.

‘Mă alătur şi eu tuturor declaraţiilor care cer premierului să renunţe la a politiza actul de justiţie prin declaraţii care tind să submineze încrederea în justiţie. Trebuie să acceptăm deciziile justiţiei chiar şi atunci când nu ne convin, trebuie să ne abţinem de la a ataca magistraţii. Trebuie să dăm încredere justiţiei prin măsuri concrete de sprijinire, dar şi prin conduită publică şi premierul României, Victor Ponta, este la acest capitol repetent, pentru că nu este prima dată când face declaraţii menite a ştirbi şi prestigiul şi încrederea în justiţie’, a declarat Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nimeni, nici măcar premierul, nu trebuie să se plaseze deasupra justiţiei. ‘Declaraţiile premierului pe marginea cazului Năstase (…) demonstrează incapacitatea de adaptare la o ţară cu statut de membru al Uniunii Europene, pentru că în Uniunea Europeană justiţia pronunţă decizii pe bază de probe, nu pe bază de identitate politică. Justiţia condamnă sau achită pe bază de probe, nu pe bază de poziţii politice sau de poziţii în stat. Exemple celebre în alte state europene – în Croaţia, Italia, Franţa, Germania – demonstrează că în UE justiţia e independentă şi că justiţia română păşeşte pe acest drum’, a spus Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email