Predoiu acuză Guvernul și pe premierul Ponta de ”neglijență” în privința intrării în vigoare a Codurilor penale

ziarmm.ro

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Braşov, că intrarea în vigoare a Codurilor penale ar fi trebuit să fie un moment de satisfacţie pentru sistemul judiciar şi societatea românească pentru că este un proiect instituţional reuşit, pregătit de PDL.

El a acuzat însă guvernul şi pe premierul Victor Ponta că au pregătit ”cu neglijenţă” această intrare în vigoare a celor două coduri. ‘Reamintesc că au omis să pună în aplicare un plan de recrutări care prevede angajarea în sistem a peste 150 de judecători şi 350 de grefieri şi personal de probaţiune. Acesta a fost primul semn de neglijenţă al guvernului fiind urmat în vara anului 2013 de o acţiune aproape penală de modificare a codurilor penale de către USL fără consultarea sistemului judiciar care a condus la o stricare a unor texte din codul penal. Iată de ce cred că premierul României a dovedit neglijenţă şi rea credinţă şi în ultimele zile s-a comportat ca un copil răsfăţat refuzând fără niciun motiv să adopte o ordonanţă de urgenţă înainte de intrarea codurilor pentru a-şi repara propriile greşeli, anunţând că va adopta ordonanţa de urgenţă miercuri’, a spus Predoiu.

El a adăugat că acest interval de câteva zile nu se justifică pentru că ordonanţa era pregătită la Ministerul Justiţiei, dar acest lucru se poate explica prin două motive: unul ar fi acela de a încerca să favorizeze o serie de primari USL care sunt în anchetă, iar al doilea motiv, o ambiţie copilărească, stupidă, la nivel de premier, aşa cum i-a cerut toată lumea. ‘Şi în loc să constatăm că o muncă desfăşurată de sute de persoane pe parcursul mai multor ani, constatăm cum domnul Ponta din nou strică un proiect esenţial pentru România. Acest premier a devenit o pacoste pe capul românilor pentru că nu pune mâna pe ceva fără să strice’, a concluzionat prim-vicepreşedintele PDL. Cătălin Predoiu a participat sâmbătă la Braşov la Colegiul Director Naţional al PDL.

Print Friendly, PDF & Email