PNL Călăraşi / Cătălin Predoiu: Simplificarea legislativă este unul dintre obiectivele mele!

Arena Media

Crearea unui mediu de afaceri prietenos pentru Călăraşi coroborat cu simplificarea legislativă reprezintă două din obiectivele majore ale liberalului Cătălin Predoiu, candidat PNL Călăraşi pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie.

În cadrul unei conferinţe de presă, Predoiu a explicat ce înseamnă şi de ce îşi doreşte un mediu de afaceri prietenos pentru Călăraşi: „Să ieşim dintr-o anume inerţie şi un anumit fatalism social că lucrurile nu se pot schimba în bine. Să avem curajul să gândim un proiect mare, să-l punem în aplicare, să ne luăm soarta în propriile mâini şi să construim în Călăraşi o altă viaţă şi din punct de vedere economic, social şi cultural.” a spus candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor care a continuat „Punctul din care trebuie început, din perspectiva mea, de viitor deputat, este crearea unui mediu de afaceri prietenos aici în Călăraşi. Este o formulă care se foloseşte des, dar prea puţin se explică. Sunt câteva lucruri simple care definesc mediul de afaceri prietenos, în primul rând o birocraţie care nu apasă, nu stânjeneşte, nu şantajează, nu condiţionează, ci facilitează investiţiile şi antreprenorii. Concret, autorizaţii care se emit pe baza legii şi a documentelor, rapid, înseamnă un control care să fie precedat de îndrumare şi de prevenţie şi nu să se treacă direct la sancţionare, înseamnă lipsa oricăror şicane politice, înseamnă echidistanţă, creativitate în a oferi antreprenorilor acele soluţii care să le permită să-şi dezvolte afacerile, apoi mai însemnă simplificarea reglementărilor.”

Cătălin Predoiu a mai precizat că simplificarea legislativă constituie unul din obiectivele sale majore precizând că realizarea acestui obiectiv este determinată atât de Parlament cât şi de autorităţile locale „Este o chestiune care ţine şi de Centru şi de Parlament, simplificarea legislativă este unul dintre obiectivele mele, dar care ţine şi de autorităţile locale, pentru că sunt multe regulamente locale, sunt instrucţiuni care se emit la nivel local şi care trebuie simplificate, trebuie uşurată munca antreprenorilor, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să facă tone de hârtii, şi să aştepte săptămâni sau luni pentru o autorizaţie. Înseamnă absenţa oricăror presiuni politice asupra antreprenorilor pentru a ajuta un partid sau un om politic sau un interes de natură politică. Demersul trebuie să fie invers, anume autorităţile ar trebui să creeze un mediu de afaceri cât mai favorabil acestor antreprenori. Apoi mai înseamnă forţa de a prezenta atuurile, iniţiativa, dinamism, inventivitate. Lucrurile nu se întâmplă de la sine, nu se întâmplă cum zice românul, „Pică pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă”. Trebuie să ne punem noi mintea la contribuţie să punem în pagină ce atuuri are Călăraşiul şi să le prezentăm lumii, mediului de afaceri de la Bucureşti, din toată ţara, din afara ţării, astfel încât să putem atrage aici şi alţi operatori.”

În opinia sa, prosperitatea economică poate fi realizată de către politicieni în strânsă intercaţiune cu mediul de afaceri, cu cetăţenii. „Trăgând o linie, ceea ce am învăţat este că oamenii sunt doritori să schimbe lucrurile în bine, trebuie să ieşim din această inerţie şi rolul de a sparge această inerţie, de a reface masa de joc revine liderilor, ei trebuie să arate care este calea şi se pot naşte cercuri virtuoase despre care vorbeam, locurile de muncă vor crea venituri în plus pentru cetăţeni, veniturile în plus crează consum şi nevoia de alte servicii, bunuri şi investiţii şi tot aşa. Se naşte un cerc care este pozitiv, deocamdată avem un cerc vicios, un cerc care înseamnă stagnare, înseamnă lipsă de venituri şi atunci economia nu este dinamică, prosperitate se creează, aşa cum se întâmplă în agricultură, un fruct începe cu prima brazdă de teren desţelenit, apoi pregătirea terenului, însămânţarea, pregătirea facturii, protejarea ei, culesul şi în final ajungi la recoltă, la fel este şi cu prosperitatea economică trebuie creată, trebuie muncit pentru ea.”, a conchis Cătălin Predoiu, candidat PNL Călăraşi pentru Camera Deputaţilor.

Print Friendly, PDF & Email