Parlament: Motiunea de cenzură, citită în plen de Cătălin Predoiu

Agerpres

Moțiunea de cenzură ‘Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România’, inițiată de PNL și USR, a fost citită, în plenul Parlamentului, de deputatul liberal Cătălin Predoiu.

Presedintele de sedinta, Gabriel Vlase (PSD), a anuntat ca Birourile permanente ale celor doua Camere au decis ca motiunea de cenzura sa fie dezbatuta în plenul Parlamentului miercuri. Motiunea de cenzura intitulata ‘Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidarii nationale. Nu legalizati furtul în România’ a fost depusa miercurea trecuta. PNL si USR îi solicita premierului Sorin Grindeanu, în motiune, sa-si asume ‘eroarea’ de a adopta ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea si sa demisioneze. ”Admitem faptul ca sunteti în situatia ingrata de a raspunde comenzilor venite pe linie de partid si a trebuit sa dati curs solicitarii directe a sefului dumneavoastra, domnul Liviu Dragnea, pentru a-l face scapat de la o eventuala condamnare cu executare viitoare. Cu toate acestea, trebuie sa va asumati eroarea de a adopta aceste acte normative si sa plecati acasa! Altfel, veti ramâne în istorie un al doilea tovaras de drum, dupa dr. Petru Groza, dar mult mai nociv pentru popor decât a facut-o regimul totalitar impus dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Prin aceste actiuni, îndepartati investitorii de România, îndepartati România de tot efortul facut în ultimii 27 de ani pentru a capata statutul de tara europeana! În graba cu care vreti sa va salvati propria clientela de la condamnari, ati uitat de prioritatile cu adevarat importante pentru România. Ati uitat de conditiile dezastruoase din spitale, de frigul si igrasia din scoli, de drumurile pline de gropi care iau anual mii de vieti’, se arata în motiunea de cenzura semnata de 124 de parlamentari.

Initiatorii subliniaza ca România are nevoie de un Guvern competent. Parlamentarii PNL si USR sustin ca, sub ”masca respectarii unor decizii ale unor instante interne sau internationale, Guvernul girat de domnii Dragnea si Tariceanu loveste în ceea ce înseamna siguranta românilor si interesele lor legitime”.

Print Friendly, PDF & Email