Legea evaziunii fiscale. Cătălin Predoiu desființează proiectul PSD: Drumul spre iad e pavat cu bune intenții!

PS News

Deputații din Comisia Juridică au dat marți aviz favorabil unui proiect de lege pentru modificarea Legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut drept ”deputatul mitralieră”, și prevede că persoanele care au fost condamnate pentru evaziune fiscală pot scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul creat.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu deputatul PNL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, pentru a comenta implicațiile inițiativei legislative ale deputatului PSD.

Astfel, liberalul atrage atenția că este vorba despre o inițiativă care „confirmă că drumul spre iad e pavat cu bune intenții, dar și că uneori lupii îmbracă blană de oaie” deoarece  „dacă PSD vrea să recupereze prejudicii, să capaciteze instituția pe care am înființat-o în Ministerul Justiției pentru recuperarea acestora, devenită ulterior Agenția Națională pentru Recuperarea Bunurilor provenite din Infracțiuni și să o doteze logistic și relațional corespunzător” sau „dacă vor să recupereze prejudiciile provenite din infracțiuni, Rădulescu să-și convingă unii dintre colegi să-și doneze averile statului”.

E o inițiativă PSD care confirmă că drumul spre iad e pavat cu bune intenții, dar și că uneori lupii îmbracă blană de oaie. E bine să recuperăm prejudicii, dar nu e bine să invităm la evaziune fiscală pe ideea că evazionistul prins va restitui prejudiciul. O astfel de politică impune un mecanism mai complex decât cel conținut de ceea ce propune PSD. Acest mecanism trebuie să recupereze și profiturile realizate de evazionist pe perioada în care a folosit banii datorați statului și garanții că nu se transformă de fapt într-un joc de-a ”Prinde-mă dacă poți” (”Catch me if you can” e o peliculă celebră cu Tom Hanks și Leonardo di Caprio), ceea ce ar fi și mai păgubos pentru stat și cetățeni.

Dacă PSD vrea să recupereze prejudicii, să capaciteze instituția pe care am înființat-o în Ministerul Justiției pentru recuperarea acestora, devenită ulterior Agenția Națională pentru Recuperarea Bunurilor provenite din Infracțiuni și să o doteze logistic și relațional corespunzător. Sau, mai simplu, dacă pesediștii vor să recupereze prejudiciile provenite din infracțiuni, Rădulescu să-și convingă unii dintre colegi să-și doneze averile statului. Inutil să mai remarcăm absența din peisaj a ministrului Justiției, care în afara de pasiunea contenciosului constituțional, nu demonstrează mare lucru în designul politicilor penale, a declarat Cătălin Predoiu pentru PSnews.ro.

Print Friendly, PDF & Email