De ce a pierdut PNL 10%? Explicațiile lui Cătălin Predoiu

Flux24.ro

PNL trebuie să iasă din şocul postalegeri, declară într-un interviu la RFI prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu. El a identificat cel puţin două motive pentru rezultatul slab al formaţiunii la alegerile parlamentare, 20%, faţă de peste 30% cât a obţinut la nivel naţional la alegerile locale.

Cătălin Predoiu, candidat la preşedinţia PNL, apreciază că „partidul are nevoie să iasă din şocul firesc postalegeri, să se dinamizeze şi să se orienteze spre rezolvarea problemelor care au condus la acest rezultat, dar şi pe o agendă viitoare, pe reconstrucţie şi aici aş vorbi în primul rând de o clarificare cât mai rapidă doctrinar-ideologică şi reevaluarea tuturor politicilor pe care partidul le-a anunţat în legătură cu diverse subiecte. M-am exprimat în nenumărate rânduri în partid, încă din vara acestui an, de la Liga Aleşilor Locali de la Braşov, cu privire la nevoia de a reorienta, de a recentra partidul din punct de vedere ideologic, pe valorile noastre de centru-dreapta, cu orientare clară către clasa de mijloc, către capitalul naţional, către antreprenori, către profesioniştii liberali, către întreprinzători, adică cei care au constituit nucleul dur electoral al PNL”.

De ce a pierdut PNL mai mult de zece procente în doar şase luni, de la alegerile locale la cele parlamentare? „Primul motiv este că am pierdut direcţia strategică, doctrinară, ideologică şi politicile către capitalul autohton. Uitaţi-vă la poziţiile pe care le-am avut faţă de diverse subiecte, oscilant, în mai multe rânduri de discuţii sau de vot în Parlament. A doua cauză ţine de organizarea în sine a alegerilor şi a campaniei, dar acest subiect, cum au anunţat şi colegii, liderii partidului, va fi discutat în partid”, spune Cătălin Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email