Cătălin Predoiu: Tudorel Toader este un demolator exersat, din păcate îi lipseşte vocaţia construcţiei

romaniatv.net

Deputatul liberal Cătălin Predoiu a declarat marţi, la dezbaterea moţiunii simple pe justiţie, că faptele ministrului Tudorel Toader demonstrează că acesta a devenit un pericol pentru funcţionarea Justiţiei şi siguranţa cetăţenilor. El le-a transmis parlamentarilor PSD şi ALDE că au un ministru care le este inutil.

„PNL a formulat această moţiune simplă la adresa ministrului Justiţiei pentru că faptele demonstrează că a devenit un pericol pentru funcţionarea Justiţiei şi pentru siguranţa cetăţenilor, iar dumneavoastră, majoritatea, ar trebui să votaţi această moţiune pentru că aveţi un ministru care vă creează probleme, vă face deservicii, în orice caz vă este inutil. Ministrul dumneavoastră este un demolator exersat, din păcate îi lipseşte vocaţia construcţiei, îi lipseşte, cum spunea Brătianu, necesar în Parlament, spiritul şi simţul măsurii şi al echilibrului. Când ministrul dumneavoastră vă lasă cu bună ştiinţă să greşiţi în modificarea Codurilor penale şi apoi declară public că nu a avut habar, nu a ştiut cu ce vă ocupaţi la Parlament, nu trădează doar cetăţenii, nu trădează doar justiţia, vă trădează chiar şi pe dumneavoastră, cei care îl sprijiniţi în funcţia de ministru şi care îi strigaţi din când în când, cu disperare, Tudorele fă ceva”, a afirmat Cătălin Predoiu, la dezbaterea moţiunii simple, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

El le-a transmis parlamentarilor PSD şi ALDE că Tudorel Toader a făcut lucruri pentru dânsul şi „s-a spălat pe mâini” de reforma din domeniul Justiţiei.

„A făcut (ministrul Justiţiei – n.r.), să ştiţi, dar nu pentru dumneavoastră, a făcut pentru dânsul. Ministrul dumneavoastră ar fi putut să îşi asume o reformă necesară şi să organizeze dialogul cu sistemul judiciar, cu societatea civilă, cu Comisia Europeană, cu Comisia de la Veneţia şi să obţină sprijinul necesar acestor forme. Ce a făcut în schimb? S-a spălat pe mâini, a împins în faţă câţiva deputaţi de la dumneavoastră şi v-aţi trezit cu toate aceste instituţii pe capul dumneavoastră. Ministrul dumneavoastră trebuia să elaboreze şi să îşi asume proiectele de modificare necesare ale legilor Justiţiei şi ale codurilor penale. Ce a făcut în schimb? În loc să negocieze cu calm şi răbdare un acord asupra acestora cu sistemul judiciar, să vină înapoi în faţa Parlamentului, să îşi asume aceste proiecte, să le susţină, să le supună deciziei Parlamentului, a lăsat treaba pe mâna Comisiei Iordache şi toată responsabilitatea de altfel, spunând că e un proces care se află în Parlament”, a arătat Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email