Cătălin Predoiu, propunerea pentru premier al guvernului alternativ al PDL

 Mediafax

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu este propunerea de premier al guvernului alternativ al partidului, a anuntat, luni, presedintele PDL Vasile Blaga.

Blaga a precizat ca BPN al PDL a decis sa îl nominalizeze pe Catalin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului, aceasta decizie urmând sa fie validata de Colegiul Director, care se va reuni în august. Vasile Blaga a mai spus ca guvernul alternativ al PDL are un regulament de functionare aprobat de CNC al partidului si a precizat ca propunerile pentru functiile de ministri vor fi facute de comisiile de specialitate ale partidului.

Întrebat daca nominalizarea lui Catalin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu sa fie si candidatul democrat-liberalilor la prezidentiale, Blaga a raspuns: „Nu are nicio legatura una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidentiale. Din octombrie va începe acest proces”. La rândul sau, Catalin Predoiu a precizat ca „detaliile tehnice” si numarul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii. Predoiu spera ca la începutul lunii septembrie sa aiba stabilita componenta acestui guvern. Proaspat intrat în partid, fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a fost ales prim-vicepresedinte al PDL, la CNC al PDL de sâmbata, când a si fost înfiintata cea de-a cincea functie de prim-vicepresedinte al formatiunii.

Catalin Predoiu a detinut pentru prima data portofoliul Justitiei în Cabinetul Tariceanu, fiind numit în functie la 29 februarie 2008.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Buzau, dar a fost surclasat de candidatul PSD, Marian Ghiveciu. În aprilie 2008, la instalarea în functia de ministru al Justitiei, Catalin Predoiu declara ca, în 1991, a semnat o adeziune de membru al PNL – Aripa Tânara, frecventând întrunirile politice pâna în 1992 inclusiv, iar în 1993 formatiunea si-a încetat activitatea. În 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justitiei în Guvernul Emil Boc I, el mentinându-se în functie în toate Cabinetele conduse de Emil Boc, dar si în cel condus de Mihai Razvan Ungureanu.


Print Friendly, PDF & Email