Cătălin Predoiu: Politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri

Agerpres

Prim-vicepresedintele Aliantei Crestin-Liberale (ACL), Catalin Predoiu, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca ‘politicul trebuie sa asculte mai mult de mediul de afaceri’, considerând ca în special IMM-urile au nevoie de legi mai simple, taxe mai putine si o promovare mai buna.

‘Sunt convins ca relansarea economica reala a României depinde de succesul unui parteneriat public-privat, succesul unui parteneriat între mediul politic si mediul de afaceri. Acest parteneriat trebuie construit însa dupa alte reguli decât cele care au functionat pâna astazi. În primul rând, o consultare permanenta. În al doilea rând, transparenta. Respectarea legii si stabilirea unor obiective comune. Politicul trebuie sa asculte mai mult de mediul de afaceri si sa înteleaga ca nu se poate face politica de dragul politicii, politica privita ca un scop în sine. Cred ca noua echipa, noua generatie de oameni politici din România, indiferent de culoarea lor politica, trebuie sa îsi construiasca un discurs si o actiune politica în strânsa legatura cu obiectivele reale ale societatii românesti, în particular ale mediului de afaceri. Adica, acei oameni care produc locuri de munca, platesc impozite, taxe si tin pe umerii lor, practic, întreaga economie româneasca. Am în vedere nu numai marile societati transnationale prezente aici, în România, ci ma gândesc în primul rând la antrepenorii români, la întreprinderile mici si mijlocii. Ele au nevoie de o legislatie mult mai simpla, au nevoie de un sistem de taxare mult mai simplu, cu taxe mai putine si au nevoie de un sprijin permanent în promovarea produselor si serviciilor lor, atât pe piata româneasca, cât si pe pietele straine’, a spus Catalin Predoiu.

Acesta a participat, alaturi de vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, deputatul Raluca Turcan, la deschiderea primului InfoBiz din Sibiu,din interiorul Centrului de Afaceri apartinând Holdingului Atlassib. InfoBizul de la Sibiu va functiona ca un punct de informare pentru cei care doresc sau au deja o afacere, dupa modelul Protectiei Consumatorului.

Print Friendly, PDF & Email