Cătălin Predoiu (PNL): Guvernul a făcut un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România

Agerpres

Actualul Guvern a pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale țării și astfel a făcut ”un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România’, a declarat deputatul liberal Cătălin Predoiu, referindu-se la adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor Penale.

”Prin ceea ce s-a întâmplat ieri seara la Guvern, s-au pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale României. Guvernul a facut, deliberat sau nu, asta trebuie sa afle oamenii legii, un joc al fortelor straine care vor sa destabilizeze România, au facut pe fata jocul celor care nu vor democratie, nu vor lege, nu vor euroatlanticism în România. Si nu trebuie sa mai asteptam sa vina nimeni sa ne rezolve aceste probleme. Este o optiune a românilor si ea nu trebuie alterata prin legi facute de si pentru infractori. Sper ca toate aceste lucruri sa fie curmate cât mai curând si toti avem un rol, noi aici în Parlament, apoi în strada, Justitia, toata lumea care vrea ca aceasta tara sa nu se întoarca la vremurile de dictatura, la vremurile de faradelege, la vremurile de hotie cu legea în mâna, sa reactioneze acum”, a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, ministrul Justitiei, Florin Iordache, si premierul Sorin Grindeanu au comis infractiunea de favorizare a infractorilor, fiind instigati de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si a adaugat ca procurorul general al României ar trebui sa se uite asupra acestor fapte.

‘Aceste ordonante nu au aparut din spuma marii, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, exista martori, exista computere, cred ca trebuie sa aflam cu totii în ce împrejurari au fost gândite, discutate, concepute, ascunse, promovate, fara ca Parlamentul sa stie, fara ca opinia publica sa stie. În opinia mea, tot acest complex de fapte îmbraca forme penale care trebuie anchetate de urgenta, pentru ca nu se poate ca printr-o infractiune sa ajungi la legiferare în aceasta tara’, a subliniat Catalin Predoiu.

Deputatul liberal, care a detinut si functia de ministru al Justitiei, a atras atentia ca prin ceea ce a facut Guvernul a intrat ‘în câmpul si competentele justitiei’, deoarece actul normativ adoptat ‘a zadarnicit anchete si a facut scapati infractori, a facut scapati oameni care trebuiau sa dea socoteala în fata justitiei’.

Predoiu a punctat ca adoptarea OUG de modificare a codurilor penale s-a facut prin încalcarea independentei justitiei, printr-un conflict între puterea executiva si puterea judecatoreasca.

”Ma astept ca Justitia, pentru care foarte multi în aceasta tara am militat, sa reactioneze si sa arate ca e o putere, ca e un garant al democratiei si al legii. Nu se poate sa avem o democratie condusa de oameni care îsi dau legi pentru a scapa de Justitie. As vrea sa reamintesc ca toate dictaturile au început prin acte emise de Guvern, de Parlament, aparent legale si constitutionale. Sa nu uitam aceste precedente si sa nu credem ca istoria nu ne poate juca din nou feste. Sa nu uitam vorbele unui mare istoric care spunea ca cine îsi uita istoria risca sa o retraiasca. Noi nu vrem sa retraim vremurile de început de comunism din anii 45 – 47. Tot prin lege a început atunci dictatura”, a afirmat Cătălin Predoiu.


Print Friendly, PDF & Email