Cătălin Predoiu (PDL): Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiată a domnului Ponta

Agerpres

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, vineri, la Constanta, cu privire la referirile la religie facute de Victor Ponta când si-a lansat candidatura la prezidentiale, ca nu religia lui Klaus Iohannis este problema, ci mentalitatea ‘înapoiata’ a liderului PSD.

‘Nu religia domnului Iohannis este problema, ci mentalitatea înapoiata a domnului Ponta. E un tânar înapoiat în gândire si stimuleaza negativ discriminari si resentimente. Avem pace sociala în România, avem toleranta religioasa, etnica, avem egalitate între sexe, sa le pastram. Domnul Ponta nu poate face nimic bun pentru România, asta e clar, dar macar sa nu produca pagube în continuare, cum a produs economiei, justitiei, pâna acum. Sa nu produca pagube si echilibrului social domnul Ponta, cu aberatiile lui’, a afirmat, într-o conferinta de presa, Catalin Predoiu.

Acesta a mentionat ca nu este ‘suporterul’ modului de abordare a lui Victor Ponta, cele sustinute de catre acesta la Craiova, în fata Consiliului National al PSD, aratând cât este de ‘mic la minte’. ‘Nu sunt suporterul unei astfel de abordari, eu respect cetatenii români indiferent de religie si cred ca drumul pe care a început sa mearga domnul Ponta arata cât de mic este la minte. Pentru ca nu este vorba aici doar de a câstiga voturi, este vorba si de guverna mai departe. Ce o sa le spui daca ajungi presedinte celor care sunt de alta religie decât a ta? Ca nu-i respecti? (…) Dezavuez total aceasta declaratie a domnului Ponta legata de religie, e la limita discriminarii si provoaca o discutie periculoasa în societate’, a spus Predoiu. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, la Craiova, ca desi nu vede o problema ca un candidat la functia de presedinte al României sa nu fie de etnie româna, nu îsi doreste ca statutul român sau ortodox sa fie privit ca un defect.

‘Nu cred ca un candidat la functia de presedinte al României are o problema daca nu este ortodox sau nu e de etnie româna. Cred ca are exact aceleasi drepturi ca mine. Dar vreau un lucru si îl spun de fiecare data: nu vreau sa ma acuze nimeni sau sa spuna cineva ca este un defect faptul ca sunt român sau ortodox în tara mea. Asa m-am nascut, asa o sa mor. Sunt mândru de asta si cred ca trebuie sa fiu respectat pentru acest lucru’, a spus Ponta.

Totodata, liderul social-democratilor a subliniat ca, în continuare, trebuie sprijinite atât Biserica, cât si cultele religioase, adaugând ca România e tara tuturor ‘indiferent de etnie si de religie’. ‘România este o tara în care credinta noastra este esentiala pentru fiinta neamului românesc si trebuie sa sprijinim toate cultele. (…) Biserica si Armata sunt institutii fundamentale care au ajutat la fondarea si salvgardarea natiunii române si cred ca merita sa fie respectate si sprijinite. (…)Va asigur, ca premier am aratat tot respectul si sprijinul nu doar pentru BOR, bineînteles sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxa – ci pentru toate celelalte culte, romano-catolic si greco-catolic, protestanti, neoprotestanti, musulmani, evrei, pentru oricine’, a mai spus Ponta.

Print Friendly, PDF & Email