Cătălin Predoiu îl pune la colț pe Toader: Adina Florea pleacă cu un handicap din cauza lui

PSnews

Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propusă de ministrul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), vacant din 9 iulie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă CSM, pentru avizul consultativ, apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat joi pe fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, pentru a analiza propunerea pe care Tudorel Toader a făcut-o pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. Astfel, deputatul Partidului Național Liberal a tras semnalul de alarmă întrucât propunerea Adinei Florea în fruntea DNA, în ciuda altor detalii, este deja compromisă din simplul motiv că vine de la Tudorel Toader. Mai mult, liberalul declară că Tudorel Toader este posibil să nu fi făcut propunerea din calitate de ministru ci din postura de notar al altei persoane, Predoiu invocând ca variante numele lui Dragnea sau Vâlcov: „apropos, nu știm dacă e o propunere ministerială sau o propunere notarială. Adică, nu știm dacă notarul suspendat Toader n-a făcut decât un exercițiu notarial, a consemnat voința altei persoane (Dragnea, Valcov?!) în foaia de propunere înaintată Președintelui”.

Propunerea ministrului Tudorel Toader prezintă din start o vulnerabilitate: e făcută de la dl. ministru Tudorel Toader! La câte trăznăi și nazbâtii a făcut ministrul Toader prin sistemul judiciar, de nu se mai înțeleg om cu persoană și instituție cu instituție decât prin comunicate de presă și sesizări la CCR, orice vine de la dânsul e sub semnul întrebării. Nu fac o simplă ironie: legea prevede atributul suveran al ministrului să propună, are liber arbitru în alegerea persoanei, legea nu-l constrânge la argumentare (deși în contextul polemicilor recente legate de DNA, era de dorit mai multă transparență), de aceea profilul, concepțiile și intențiile ministrului sunt esențiale. Deci, dna Florea pleacă din start la drum cu un handicap din cauza ministrului propuitor și asta ar afecta, din păcate, orice candidat. Mai bine se amâna propunerea până pleca ministrul în notariat, căci pare că nu mai e mult.

Apropos, nu știm dacă e o propunere ministerială sau o propunere notarială. Adică, nu știm dacă notarul suspendat Toader n-a făcut decât un exercițiu notarial, a consemnat voința altei persoane (Dragnea, Valcov?!) în foaia de propunere înaintată Președintelui. În sfârșit, din păcate pentru domnișoara Florea, tatăl domniei sale, politician PSD care este prea ”limbut”, s-a repezit să ne asigure public că știe dansul că va face ”ordine”, pentru că acolo ”sunt probleme”. Aceste vorbe îmi aduc aminte de celebrul slogan ”IMGB face ordine” cântat în marșul fesenist spre Piața Universității, unde deja minerii făcuseră ”ordine”, până să ajungă feseniștii. Firește, nu fac proces de intenții domnișoarei Florea pe bază de filiație, cu toții avem părinți și venim de undeva, ci doar constat că un politician PSD știe de pe acum ce va fi la DNA ceea ce nu e bine nici pentru candidat, nici pentru instituție ci e îngrijorător. Esențial acum este faptul că Președintele are atributul suveran al numirii sau respingerii propunerii. Restul comentariilor contează mai puțin”, a conchis Cătălin Predoiu pentru PSnews.ro.

Print Friendly, PDF & Email