Cătălin Predoiu: Evaluarea instanțelor și unităților de Parchet pentru reorganizare, definitivată în câteva săptămâni

Agerpres

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că în câteva săptămâni va fi definitivat actul normativ ce vizează reducerea numărului de instanţe judecătoreşti, fiind constituit un grup de lucru care analizează posibilitatea ca instanţele care funcţionează cu prea puţini judecători şi care, în general, nu-şi justifică prezenţa să fie desfiinţate.

‘Există un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Public care evaluează instanţele şi unităţile de Parchet cu volum redus de activitate. Cred că în câteva săptămâni, maxim, vom avea un raport din partea acestui grup de lucru. Trebuie să ţinem cont nu doar de criteriul numeric, număr de dosare pe rol, mai ales în cazul instanţelor, cât şi de aspecte care ţin de accesul cetăţenilor la justiţie. (…) De asemenea, pot fi instanţe care nu-şi justifică existenţa nici din punct de vedere numeric, nici din punct de vedere al frecvenţei, al numărului de dosare sau accesului la Justiţie. E prea devreme pentru anticipări’, a spus ministrul Cătălin Predoiu, care a ţinut să sublinieze că va fi în primul rând o evaluare tehnică.

Reorganizarea Ministerului Public va demara în acest an sau cel mai târziu în 2011 şi va viza desfiinţarea unor unităţi de Parchet care nu au volum de activitate suficient, simplificarea schemei organizatorice la nivelul Parchetului General, cât şi optimizarea competenţelor.

Print Friendly, PDF & Email