Cătălin Predoiu, despre OUG pe fiscalitate: „Când investitorii ies de pe o piață, o fac în cascadă”

Newsweek

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, își manifestă îngrijorarea față de efectele „Ordonanței disperării” care percepe o taxă de 2% din cifra de afaceri, avertizând că firmele străine se vor retrage de pe piață.

„Întreb public pe ministrul de resort şi pe primul ministru Dăncilă dacă este adevărat că mai mulți traderi (companii străine) de energie au depus cerere de retragere de pe piaţa românească, odată cu intrarea în vigoare a ceea ce aş numi “Ordonanța disperării” emisă de guvernul PSD-ALDE, respectiv cea prin care se percepe o taxă de 2% din cifra de afaceri.” a postat Predoiu.

Acesta avertizează că, dacă situația este reală, România riscă să piardă investitori importanți, deoarece aceștia vin și pleacă „în cascadă”.

„Dacă este adevărat, precedentul ar fi extrem de periculos și în curând vom auzi oficial de la alți investitori străini că își retrag afacerile din România! Când investitorii se decid să intre pe o piaţă, o fac în cascadă, când ies, o fac similar. În ritmul acesta, recesiunea e un scenariu foarte plauzibil. Solicit Guvernului confirmări/infirmări ale celor de mai sus, explicaţii şi soluţii, după caz”, continuă liberalul.

Print Friendly, PDF & Email