Cătălin Predoiu despre Guvern: Din punctul meu de vedere ar trebui să plece

Agerpres

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, la Parlament, că din punctul său de vedere actualul Guvern ‘ar trebui să plece’ întrucât ‘nu mai este respectat de către români’. Predoiu a spus că cei care ies în ‘piață’ nu sunt scoși pentru a protesta de nimeni altcineva decât de dorința lor de a se face auzite ‘valori precum libertate, egalitate, justiție’.

‘Tot ce striga cei din piata este o zguduire în întreaga societate româneasca pentru ca aceasta ordonanta jigneste tot ce are mai frumos, mai demn un popor, ideea de justitie, de libertate si de egalitate în fata legii. De aia sufletele românilor sunt zguduite si de aia ies în piata. Nu îi scoate nimeni în piata altcineva decât dorinta lor de a se face auzite aceste valori – libertate, egalitate în fata legii, justitie, asta nu întelege PSD, ca nu întelege natura acestor demonstratii. Din punctul meu de vedere ceea ce scriu oamenii în piata este complet întemeiat si fara îndoiala ca acest Guvern prin ce a facut s-a decredibilizat complet. Nu mai are, daca vreti, autoritate morala. Nu este suficient sa ai autoritate legala, sa ai autoritatea votului, trebuie sa ai si o autoritate morala pentru ca poporul sa te respecte iar acest guvern nu mai este respectat de catre români. Nu mai este respectat nici macar de catre cei care l-au votat. Si-a pierdut pur si simplu baza de autoritate morala în fata românilor. Din punctul meu de vedere ar trebui sa plece acest guvern’, a afirmat liberalul.

În opinia sa, Guvernul poate oricând sa abroge ordonanta de urgenta pe care a emis-o.

”Guvernul poate oricând sa abroge ordonanta de urgenta pe care a emis-o, are acest drept, poate sa o faca. (…) Guvernul este autoritate administrativa si o autoritate administrativa emite acte administrative. Chiar si un act cu caracter legislativ îmbraca si forma unui act administrativ atunci când este emis de guvern care, repet, este autoritate administrativa. De aceea noi putem sa vorbim si de o revocare a acestui act administrativ care ar avea si un mare avantaj ca scuteste complet discutie de efectele retroactive ale actului. Prin urmare, Guvernul are pârghii suficiente la dispozitie ca sa rezolve problemele. Daca nu o sa o rezolve probabil justitia pentru ca acest act este neconstitutional, este si un act care are caracter de act administrativ nelegal, deci din punctul meu de vedere anulabil si într-o instanta de drept comun”, a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, ordonanta de modificare a codurilor penale ‘nu are temei juridic’, ea producând ”daune imense reputatiei României’. ”Aceasta ordonanta nu va sta în picioare pentru ca nu are cum, nu are temei juridic. Întrebarea este pâna se prabuseste produce sau nu daune justitiei. Deja a produs daune imense reputatiei României, a produs daune imense daca vreti la nivelul de opinie publica, la nivelul coeziunii societatii”, a mai spus parlamentarul liberal.


Print Friendly, PDF & Email