Cătălin Predoiu, deputat PNL: „Candidez la preşedinţia PNL la Convenţia Naţională” / Orban ar putea candida şi el

Mediafax

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a anunţat marţi că va candida la preşedinţia PNL la Convenţia Naţională de anul viitor, afirmând că partidul are nevoie de competiţie reală, nu de ”aranjamente de culise” pentru că altfel la final lucrurile nu ies bine.

„Într-adevăr, am luat decizia să candidez la preşedinţia PNL la Convenţia Naţională care se va desfăşura în anul 2017. Candidez pentru că partidul are nevoie de competiţie. Din competiţie reală şi deschisă se nasc soluţiile bune şi liderii buni. Dimpotrivă, dacă selectăm soluţiile pe bază de discuţii închise şi liderii pe bază de aranjamente de culise, în final nu iese bine. Deci, eu cred că gestul este în favoarea partidului pentru a oferi o dezbatere puternică alături de alţi colegi care se vor înscrie în cursă şi pentru a oferi cetăţenilor încrederea că am înţeles din lecţia alegerilor şi vom lua lucrurile mai în serios”, a declarat Cătălin Predoiu.

El a afirmat că îşi doreşte ca PNL să se întoarcă către popor. ”PNL să se întoarcă spre popor, către problemele reale ale cetăţenilor (…) către politicile sale tradiţionale, politici care vizează încurajarea capitalului autohton, a antreprenorilor, a competitivităţii economice, a ridicării nivelului de trai. Şi doresc, de asemenea, să reuşim în Parlament o opoziţie unită şi puternică”, a spus Predoiu.

Întrebat unde s-a greşit în PNL, Predoiu a explicat că multe lucruri nu au funcţionat şi că săptămâna viitoare vor fi făcute analize. „Sunt foarte multe lucruri care nu au funcţionat. După părerea mea, fundamental greşit a fost inconsistenţa noastră de politici, de doctrine, de balansare între soluţii de dreapta şi soluţii de stânga fără să avem un mesaj clar către antreprenorii naţionali, către capitalul naţional, către problemele economice, dar multe lucruri se vor discuta în partid”, a susţinut Cătălin Predoiu. Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat marţi, întrebată dacă va candida pentru şefia partidului, la congres, că nu vizează funcţiii, ci vrea să sprijine reconstrucţia PNL, afirmând însă că a fost eliminată condiţia ca preşedintele interimar să nu mai poată candida la alegeri.

Print Friendly, PDF & Email