Blaga: Predoiu, propus presedinte interimar al PNL Bucuresti; ramâne propunerea pentru functia de premier

Stirile Protv

Copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat luni ca prim-vicepresedintele liberalilor Catalin Predoiu este propus presedinte interimar al organizatiei de Bucuresti, aratând ca acesta ramâne si propunerea pentru functia de prim-ministru.

‘Am decis ca Bucurestiul sa aiba un singur presedinte. (…) Dl Catalin Predoiu este propus si sunt convins ca va fi votat ca presedinte interimar al organizatiei de Bucuresti’, a spus Blaga, dupa Comisia de unificare a PNL, aratând ca aceasta propunere a fost votata în unanimitate în aceasta sedinta. Blaga a subliniat ca Predoiu ramâne propunerea liberalilor pentru functia de premier.

‘Dl Catalin Predoiu ramâne propunerea PNL pentru functia de prim-ministru si cu el vom defila în campania electorala de anul viitor pentru alegerile generale. (…) În acelasi timp, domnia sa a propus – si noi am fost de acord – trei piloni de la care porneste reorganizarea Bucurestiului, în sensul în care într-o anumita perioada de timp sa avem conduceri unice si în sectoare, sa avem cei mai buni candidati pentru fiecare sector în parte, cu criteriile de integritate de desemnare a candidatilor în fata si sa facem în continuare cercetari si în primavara anului viitor pentru a ajunge la cele mai bune solutii pentru a câstiga Bucurestiul si cât mai multe sectoare din Bucuresti’, a aratat Blaga.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a precizat ca va propune un plan de reforma si de accelerare a fuziunii care se sprijina pe trei piloni, unul vizând aplicarea ‘la sânge’ a criteriilor de integritate si profesionalism pentru candidatii la alegeri. ‘Am primit astazi un mandat din partea Comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reforma si de accelerare a fuziunii în cadrul organizatiilor din Bucuresti. (…) Acest plan pe care îl vom prezenta dupa ce vom discuta în organizatii (…) trebuie sa se sprijine pe trei piloni: unu este principiul celei mai bune candidaturi (…), al doilea principiu este unificarea organizatiilor, împlinirea fuziunii pâna la nivelul sefului de organizatii. Acest lucru trebuie facut cu echilibru, cu tact, dar cât mai repede cu putinta începând cu anul viitor. Al treilea principiu pe care îl am în vedere este aplicarea criteriilor de integritate si profesionalism la sânge în toate organizatiile pentru toate functiile, inclusiv pentru candidaturi’, a spus Predoiu. El a exclus o posibila candidatura la Primaria Capitalei.

‘Nu este aici de a trece de la un proiect la altul, nu este vorba de a cumula o functie în plus, este vorba de a-mi aduce contributia si eu alaturi de colegi la efortul pentru alegerile locale’, a sustinut prim-vicepresedintele PNL.

Print Friendly, PDF & Email