Predoiu: Textele otrăvite distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea

Mediafax

Predoiu: Textele otrăvite distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că majoritatea PSD-ALDE „amestecă amendamente benefice cu texte otrăvite”, care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea de orice fel, afirmând că modificările aduse Codurilor penale costă România zeci de miliarde euro.

„Simpla lectură a acestor proiecte demonstrează acest lucru, pentru că sunt amestecate amendamente benefice pentru garanţiile procesuale cu texte <<otrăvite>>, care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea de orice fel, nu numai de corupţie. Amestecaţi apă cu otravă în aceste proiecte. Rezultatul: un proiect otrăvit! (…) Vă semnalez că astăzi la Bruxelles se anunţă principiile noului Cadru Bugetar European 2021 – 2027. România pierde zeci de miliarde de euro în acest nou cadru, pentru că el este legat de respectarea valorilor europene, între care şi respectul regulii de drept şi independenţa justiţiei”, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu.

Cătălin Predou a afirmat că modificările propuse au făcut ca România să piardă deja zeci de miliarde de euro.

„Bani europeni gratuiţi, pentru că ţintiţi nu numai echilibru de acuzare – apărare, ci şi compromiterea anchetelor şi dosarelor penale în curs. Pentru fiecare miliard de euro pierdut de România din fondurile europene până în 2027, ţara noastră pierde 130 km de autostradă. Aceasta este o parte din preţul politicilor şi proiectelor PSD- ALDE privind Justiţia. În dezbaterile pe fiecare articol vom arăta dezechilibrele pe care le creaţi prin proiect, sub pretextul echilibrării raporturilor acuzare-apărare în procesul penal şi ne vom opune la fiecare dintre acestea, după cum vom sprijini orice propunere care păstrează acest echilibru între drepturi şi obligaţii”, a spus Predoiu.

Print Friendly, PDF & Email